Un mic dejun de weekend, nu e complet daca din cand in cand nu facem si Vafe belgiene. Si nu orice fel de vafe, sa fie pufoase si excelente in combinatie cu frisca. Sa nu mai rascoliti internetul pentru reteta perfecta, eu am gasit-o deja si v-o impartasesc si voua.
Foto: http://deliciouslyyum.com/
Ingrediente Vafe belgiene
- 250 g faina
- 4 lingurite praf de copt
- 2 linguri zahar
- 1/2 lingurita sare
- 2 oua
- 350 – 400 ml lapte
- 70 g unt topit si racit
Mod de preparare a vafelor belgiene
Se separa ouale.
Se pun ingredientele uscate(faina, praful de copt, zaharul, sarea) intr-un bol. Se adauga laptele si untul topit. .
Se bat albusurile spuma. Se adauga galbenusurile, unul cate unul si se amesteca.
Se incorporeaza usor la compozitia de faina si lapte.
Se pregatesc vafele conform instructiilor de pe cutia aparatului.
No comments:
Post a Comment