Nimic mai potrivit pentru un mic dejun cand vreti sa va simtiti rasfatati ca aceste waffe cu banane si nuci, care au un gust minunat si in plus… sunt 100% vegane, deci le pot savura chiar si aceia care respecta postul ortodox sau au imbratisat un regim alimentar fara produse de origine animala. Atunci cand mancam, cred ca mai mult ca orice ne intereseaza gustul, iar in cazul acestor waffe, gustul e perfect. In plus, se pregatesc foarte rapid iar cei care nu aveti acasa presa de facut waffe – nu va intristati! – puteti sa le faceti la tigaie, sub forma de clatite americane, vor fi minunate.
Foto:oditangvald.files.wordpress.comINGREDIENTE WAFFE CU BANANE SI NUCI, DE POST:
(rezulta 6 waffe)
- 2 banane mai mici
- 150 de ml. de apa minerala carbogazoasa
- 120-150 de grame de faina
- 1 varf de cutit de praf de copt
- 1 plic de zahar vanilat
- 1 lingura de zahar (eu am folosit zahar brun)
- 1 praf de sare
- 4 linguri de ulei (eu am folosit ulei de nuca, a dat un gust minunat aluatului, dar se poate folosi orice ulei vegetal cu gust neutru)
- 2 linguri cu varf de nuci tocate la cutit
- topping: felii de banane, nuci tocate, miere de albine sau sirop de artar
- in plus: ulei pentru uns presa de waffe
Foto: www.addicted2recipes.co.uk
PREPARARE WAFFE CU BANANE SI NUCI, DE POST:
1. Bananele se decojesc, se pun intr-un castron si se paseaza cu blenderul de mana sau chiar cu o furculita, pana se obtine un piure fin.
2. Se adauga apa minerala carbogazoasa, va face multa spuma. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, sarea, zaharul, zaharul vanilat, uleiul si nucile.
3. Se amesteca totul cu telul in forma de para pana cand se omogenizeaza. Atentie, in functie de marimea bananelor si de capacitatea de a ingloba lichide a fainii folosite, s-ar putea sa fie nevoie de putina apa minerala in plus sau dimpotriva, de putina faina in plus. Aluatul trebuie sa aiba o consistenta ceva mai densa ca aluatul de clatite.
4. Intre timp, se porneste aparatul pentru waffe si se incinge bine, la pozitia cea mai inalta.
5. Dupa ce e bine incinsa, presa de waffe se unge cu o pensula inmuiata in ulei, pe toate partile ce vor veni in contact direct cu aluatul.
6. Se pun 2-3 linguri de aluat chiar la mijloc (eu am pus 3 linguri, au fost nici prea groase, nici prea subtiri si au iesit exact cat diametrul presei de mari).
7. Se coc waffele pe rand pana se rumenesc, mie imi plac rumene bine si usor crocante, asta dureaza cam 3 minute pentru fiecare bucata in parte.
Se servesc waffele imediat, cu felii de banane proaspete si samburi de nuci, stropite cu miere de albine sau sirop de artar dupa gust.
Pofta buna!
Foto: www.mandecrepes.co.uk Sursa:www.retetecalamama.ro
No comments:
Post a Comment